Wir verwenden Cookies, um Ihnen die beste Online-Erfahrung zu bieten. Mit Ihrer Zustimmung akzeptieren Sie die Verwendung von Cookies in Übereinstimmung mit unseren Cookie-Richtlinien. Persönliche Daten/Cookies werden für eine personalisierte Werbung verwendet. Mehr dazu ... (mehr dazu) (Datenschutz) (Impressum)
Cookie-Entscheidung widerrufen

UNIVERSITETI KOLEGJ ME VENDOSJE NE KOLGON MYNIH DHE BERLIN - longua.org

 

PATHWAY PROGRAM

 

UNIVERSITETI KOLEGJ ME VENDOSJE NE KOLGON MYNIH DHE BERLIN

 

Ty te pelqen te studiosh ne nje universitet gjerman?por nuk di si mund te shkosh?mos u shqeteso longua.org dhe partneret e saj do ju tregojn cdo gje.

1. Ne do te kontrollojme te gjitha dokumentat tuaja dhe do t'ju njoftojme
nese diploma juaj e shkolles se mesme ju lejon te regjistroheni ne nje
universitet gjerman apo nese duhet te kryeni edhe nje vit tjeter ne kolegj

2. Ne do t'ju ndihmojme per pajisjen me vize studentore

3. Ne gjithashtu do t'ju ndihmojme te regjistroheni ne nje nga universitetet
Gjermane

CFARE ESHTE KOLEJI?
Kolegji eshte nje instuticion publik ne gjermani e cila ofron kurse per student nga e gjith bota per te pergatitur studimet tuaja akademike ne universitetet gjermane.kjo esht per ata te cilet duan te diplomohen certifikata nuk te njihet si ekuivalente..kursi ka dy semester dhe mund te filloni ne dimer ose ne vere

Universitetet dhe fushat e studimit
Longua.org dhe partneret tane bashkepunojne me universitetet LMU Ludwig Maximilians Universität dhe TUM Technische Universität in Munich,FU Freie Universität dhe TU Technische Universität in Berlin dhe  Universität zu Köldh dhe FH Köln in Cologne

Fushat e studimit
Inxhinier automekanik,Teknologji informacioni, Bioteknologji, Administrim Biznesi, Inxhinieri elektrike, Shkencat Kompjuterike, Ligje,Mjekesi,
Automobilistikë,Informatikë,Drejtues kujdesi shendetesor,Mikroteknologji dhe shumë më tepër.

 

Procedurat
Informacionet ne vazhdim do t'ju trgojne dy menyrat e regjistrimit ne universitete-nje nepermjet regjistrimit direkt dhe nje menyre tjeter eshte regjistrimi per nje vit ne kolegj  si fillim.

Regjistrimi direkt ne universitet
Regjistrimi direkt ne universitet eshte i mundur,nese niveli juaj i njohjes se gjuhes gjermane eshte i dokumentuar dhe ne qofte se  diploma juaj e shkolles se mesme pranohet si ekuivalente me ate te maures gjermane.

Mundesia e dyte nepermjet kolegjit
Nese niveli juaj i gjuhes gjermane eshte i ulet dhe nese diploma juaj nuk eshte ekuivalente me ligjet e matures gjermane atehere do t'ju duhet te shkoni nje vit ne kolegj per te permiresuar nivelin tuaj te edukimit,por mos u shqetesoni per kete sepse ne do t'ju kthejme nje pergjgje pasi te kemi dokumentet tuaja.

1. Testi i pranimit
Para pranimit në kolegj ju keni te  nevojshme për të kaluar një provim te gjuhes  gjermane dhe, në rastin e kurseve teknike, matematikore dhe natyrore shkencore, një provim matematike. Këto teste mund të jenë në fillim të shtatorit ose në janar. Si rregull, testi i pranimit zhvillohet dy javë para fillimit të kolegjit.
Në varësi të drejtim të dëshiruar të studimit, ju jeni të ri-rueshme për të marrë një nga kurset kryesore që ofrohen në Studien-Kolleg:
• T-kurs: për kurset e shkencave teknike, matematikore dhe natyrore
• M-kurs: për kurset e shkencave mjekësore dhe biologjike
• W-kurs: për kurset e shkencave ekonomike dhe sociale
• G-kurs, per kurset humane, gjuhën dhe natyrisht artit

2. Statusi i studentit
Kurset per student kolegji vazhdojne ne Shkurt dhe ne Shtator.Pasi te pranoheni ne kolegj,ju mund te quheni student universiteti me nje status special studenti qe eshte duke u pergatitur ne nje akademi kursesh.Pasi te keni perfunduar me sukses provimet ne kolegjin tuaj,ju kenj te drejte te aplikoni ne te gjitha Universitetet gjermane si te gjithe studentet ne varesi te llojit te kursit qe ju keni bere ne kolegj.


3. Kerkesa per vizen gjermane
Ju lutemi të mbaani mend se lëshimi i vizës aplikantit studenti (Studienbewerbervisum) mund të zgjasë deri në tre muaj. Studentet nuk mund të marrim me nje 'vizë turistike "ose një" vizë Shengen ". Për vizë ju gjithashtu nevojë për të hapur një llogari bankare te mbyllur e cila  do të ju ndihmojë per marrjen e vizes.
Për vizë ju duhen si më poshtë:
• Konfirmimi ynë sigurisht dhe fatura
• Letra jonë e fteses
• Një sigurim shëndetësor
• Një letër e kushtëzuar nga një universitet
• Një llogari bankare mbyllur
• Dëshmi e sigurimit shëndetësor

4. Pjesemarrja, provimet
Kurset ne kolegjin e studimit  janë kurse me kohë të plotë dhe kërkesat akademike janë rigoroze. Klasët janë kryesisht në mëngjes. Pjesëmarrja dhe performanca janë të monitoruara.Ne rast se nuk do te jeni te pranishëm rregullisht ose ne rast  të performancës së dobët në te vlerësimit të vazhdueshëm mund t’ju hiqet e drejta e studimit e cila  sjell humbjen e statusit të studentit.

5. Final exam
Provimi final eshte midis Qershorit dhe Korrikut ose midis Dhjetorit dhe Janarit,ne varesi te simestrit qe ju keni vazhduar kolegjin.


6. Deadlines
Semestri veror dhe datat
- Aplikimi është nga fillimi i dhjetorit deri në mes të  Janarit
- Testi I pranimit është në fillim të shkurtit
- Fillimi i semestrit është në mes të shkurtit
- Provimi përfundimtar është në mes të qershorit
Semestri I dimrit dhe datat
- Aplikimi është nga mesi i majit deri në mes të korrikut
- Testi i hyrjes  është në fillim të shtatorit
- Fillimi i semestrit është në mes të shtatorit
- Provimi përfundimtar është në mes të janarit

 


1. Si funksionon,hap pas hapi.
Per te vazhduar me zhvillimin e procedurave ju duhet te na dergoni ne dokumentat ne vazhdim:
•kopje e noterizuar dhe perkthyer e dokumentave
•nje CV ne gjermanisht
•leter motivimi ne gjermanisht
•nje kopje e pasaportes
•2 foto pasaporte
•certifikate datelindjeje
•certifikate gjermane per nivelin b2 ose testin Daf te gjuhes gjermane nese e ken
Ju lutemi dergojini te dhenat tuaja dhe fotot nepermjet postes

 


Per te marre letren e pranimit nga nje universitet gjerman,CV-ja juaj dhe letra motivuese duhet te jene patjeter ne gjermanisht.


2.
Longua.org do te kontrolloje dokumentet tuaja.Ne do t'ju themi nese diploma juaj e shkolles se mesme ju garanton regjistrimin direkt ne nje universitet gjerman apo ju duhet te kryeni nje vit studmet ne kolegj perpara se te shkoni ne universitet.

 

3. Pasi te jemi paguar dhe kemj marre te gjithe dokumentat tuaja Longua.org do t'ju dergoje ju:
a)nje leter kushtezuese pranimi nga nje prej universiteteve gjermane me te cilet me bashkepunojme
b)nje leter ftese per vazhdimin e kursit te gjuhes ne Longua.org
Juve ju duhen te dyja keto dokumente per te aplikuar per nje vize studimi.Viza e studimit ju lejon juve qe te qendroni ne gjermani 12 muaj per te mesuar gjuhen dhe per tu pergatitur per ne universitet.Pas kesaj ju mund te aplikoni per vize studimi pa ju nevojitur me te kryeni kursin e gjuhes


4
Qe prej kur te jeni ne Berlin,Mynih, ose Cologne duke bere kurs me ne,ne ju ofrojme konsultime dhe asistence.Nese ju keni vizen tashme dhe ndonje unjversitet nuk ku pranon per ndonje arsye atehere Longua.org do t'ju mbeshtese ju te aplikoni edhe ne universitete te tjera Gjermane.

 

1. Çmimet per procesin e aplikimit dhe letren e fteses prane nesh.

Procesi i aplikimit eshte 350€
Letra e pranimit kushton 110€ plus 70€ postimi me anijet e DHL

 

2. Pergatitjet per kurs ne Longua.org

Ju mund të filloni kolegjin  dy herë në vit ose në shkurt ose shtator. Në mënyrë që të kaloni testin e hyrjes në gjuhën gjermane dhe të pranoheni për të bërë kurse përgatitore ne ofrojmë dy-në-nje menyre kursesh. Sipas nivelit tuaj juve do t’ju duhen  40, 24 ose 16 javë ne kurset  tona në mënyrë që të jeni të përgatitur për kolegjin. Klasat e përgatitjes janë rezervuar në kombinim me kursin intensiv dhe 6 leksione ne jave

 Nese ju nuk keni njihuri dhe detajeve te kursit atehere lexoni me poshte.:
-40 jave kurs intensiv
-8 jave kurs me 6 leksione per cdo jave(gjate 40 javeve te kursit)

Course Fee: € 7,770.-

Keto cmime jane te vlefshme deri ne fund te 2017

 

3. Cmimet e kolegjit

Kurset ne kolegj jane pa pagese.Per regjistrim duhet te paguani nje tarife prej 110€ ne muaj tek universiteti.Studentet duhet te kene sigurim shendetesor.Koston per librat dhe mjetet e tjera shkollore kushtojne rreth 50€ ne muan.(Cmimet mund te ndryshojne)
Universities in Bavaria are free of charge but there is free of charge but there is an administration fee of € 100 - € 150 to be paid per semester. (Prices are subject to change)
Universitet ne Bavari jane falas por duhet paguar nje tarife prej 100-150€ per simester.(Cmimet mund te ndryshojne)

Necessary Deutsche Bank form - link

 

Na shkruani ne: info@longua.org

 

 

 

 

mehr Informationen unter info@longua.org

 

Lesen Sie auch: 

 


 

 

Gefällt Ihnen longua.org, dann können Sie uns gerne unterstützen:

 

Sprachkurse in Deutschland: München, Berlin, Hamburg

Sprachaufenthalte in Deutschland: München, Berlin, Hamburg, Frankfurt, Lindau, Augsburg, ...

Sprachaufenthalte in Großbritannien, Australien, Malta, Neuseeland, Kanada, Irland, ...

Sprachaufenthalte in Spanien: Malaga, Madrid, Barcelona, Mallorca; Amerika: Mexiko, Argentinien, Kuba, ...

Sprachaufenthalte in China: Peking / Beijing, Shanghai, ...

Sprachaufenthalte in Italien: Rom, Neapel, Florenz, Siena, Venedig, Mailand, Como, Salerno, Sizilien, ...

Sprachaufenthalte in Frankreich: Paris, Lyon, Marseilles, Bordeaux, Nizza, Rouen

 

Sprachkurse - weltweit: Großbritannien, Australien, Malta, Kanada, Spanien, Frankreich, China, Italien

Grammatik / Zertifikate: A1, A2, B1, B1 Tips, B1 Test, B2 B2 Tips, DSHTOEFL, Goethe Prüfung Aufgaben, Internationale Sprachtests

Reisen: Agrigento, Augsburg, Beijing, Calabria, Catania, Cefalù, China, Chinesische Mauer, Deutschland, Foshan, Guangzhou, Hamburg, Hong Kong, Italien, Marken / Marche, Macau, Neapel, Kalabrien, Peking, Shanghai, Shenzhen, Sizilien, Xiamen, Malta, Sliema

Fotos: Photos

Links: Computer, IT, useyourbook.com

Angebote in anderen Sprachen: Summer travel, 夏季特价, Cours de langue, Corsi di lingua, Taalcursussen, Языковые курсы, 시험대비, Saksan kieltä Münchenissä, Kurz lékařské němčiny, الدورة + الفيزا

 

LONGUA.ORG: languages.li, longua.org in Italien, longua.org in Deutschland, longua.org in China, B1-Test (Schweiz), B2-Test (Schweiz), Allemand à Munich.ch, Soggiorni in Germania.it, Apprendre Allemand, 木木杨的博客 - China